Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Νικήτη
Στη Νικήτη, εκτός από τις παραλίες, τον ήλιο και τη θάλασσα υπάρχουν αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε.

Στους λόφους πάνω από τον σύγχρονο οικισμό της Νικήτης, βρίσκεται το παλιό χωριό της Νικήτης. Το παλιό χωριό ξεκίνησε ως μοναστηριακό μετόχι κατά την ύστερη Βυζαντινή περίοδο. Σύμφωνα με την παράδοση, η ίδρυση του χωριού έγινε όταν κάτοικοι των παράκτιων οικισμών Ελιά, Καστρί και Άγιος Γεώργιος μετεγκαταστάθηκαν εκεί λόγω των συχνών πειρατικών επιδρομών που τους ταλαιπωρούσαν. Κατά την Τουρκοκρατία αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Χαλκιδικής.
Τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα κατά τον 19ο αιώνα και αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής.

Ο κοιμητηριακός ναός, κατασκευασμένος τον 16ο αιώνα, αποτελεί το παλαιότερο κτίριο του παλιού χωριού της Νικήτης. Αξίζει να θαυμάσετε την εκκλησία του Αγίου Νικήτα που στέκεται στην κορυφή ενός λόφου και να επισκεφθείτε το παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού το οποίο χρονολογείται από το 1870 και σήμερα έχει ανακαινιστεί και φιλοξενεί το λαογραφικό μουσείο της Νικήτης.

Μια βόλτα στα πετρόχτιστα σοκάκια του παλιού χωριού της Νικήτης θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή.
Φωτογραφίες